Összetevők

20 dkg nyúlmáj, kis darabokra vágva (pl. Tetrabbit nyúlmáj)
1 ek. zsiradék (pl. olívaolaj, kacsazsír, kókuszolaj)
1 db vörös- vagy lilahagyma, kockára vágva
2 db tojás
2 dkg gluténmentes finomszemű zabpehely
1 tk. szárított petrezselyem
1 tk. szárított oregánó
1 tk. szárított kakukkfű
50 dkg csirke felsőcomb filé (csirkemellből is elkészíthető)
só és bors, ízlés szerint

Nagyon sokféle élelmiszernek van jelentős B3-vitamin tartalma, így kiegyensúlyozott táplálkozással könnyedén fedezhetjük a napi szükségletünket. Lényegében mindenféle hús és belsőség, illetve kisebb mennyiségben a mandula és az asztalt sárgabarack is remek B3-vitamin forrás.

A hagymát kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk. Egy tálban alaposan összekeverjük a párolt hagymát, a kis darabokra vágott májat, a tojást, a zabot, a zöldfűszereket, a sót és a borsot. A csirkecombfiléket kiterítjük, letakarjuk egy réteg sütőpapírral vagy folpackkal és vékonyra klopfoljuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, majd sózzuk, megtöltjük 1-2 kanál májas töltelékkel, felhajtjuk és egy fogpiszkálóval átszúrjuk. 170 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Friss kevert salátával, olívabogyóval, zöldségekkel, avokádóval ajánljuk.