Az oldal elsődleges célja, hogy könnyed, közérthető formában segítsen megérteni, hogy a vitaminok és ásványianyagok milyen módon járulnak hozzá az egészséged szinten tartásához, vagy éppen annak javításához.

Az oldal tartalmának egy részét egy étrend-kiegészítőket gyártó cég munkatársai állítják elő. Reklámokat az oldal - a megjelenő jegyzetekben és a felhasználói felületeken, hírleveleiben - direkt vagy indirekt módon sem tartalmaz és kivétel nélkül, minden írásos anyagát forráshivatkozásokkal látja el. Arra gondoltunk, hogy bár jobb lenne egy független, ilyen témájú magazin, azt senki nem fogja létrehozni hobbiból, így megcsináltuk mi. Ehhez értünk, és ránk is igaz a saját szlogenünk: It’s Our Life.

Fel tudsz iratkozni a különböző témákra, és tudod követni, hogy mennyi anyagot olvastál már el. Később el tudsz majd menteni különböző jegyzeteket, és további fejlesztéseket is tervezünk még.

Hetente egy alkalommal küldünk egy válogatást, néha-néha pedig extra tartalmakat, amelyeket az oldalon nem teszünk közzé. Reklámokat soha, egyetlen levélben sem fogunk küldeni.

Ez folyamatosan bővülni fog. Jelenleg az Életmód EQ az egyik legfontosabb funkció, ahol néhány hasznos infó megadása után megmutatjuk, mire érdemes odafigyelned, milyen vitaminok és ásványianyagok pótlására lehet szükséged, vagy mi mindenből jutsz — feltehetően — már elegendő mennyiséghez.

Az oldalsó sávban látható tölcsérre kattintva, s ott egy-egy szervet kiválasztva szűrheted a megjelenő tartalmakat.

A keresőnk (alul) szintén jól működik.

Ha az aktuális menüpontra kattintasz, akkor időrendi sorrendben láthatod a megjelenő tartalmakat. A célunk egy adatbázis építése, így amikor már több mint 300 jegyzet, hír és videó lesz az oldalon, sokkal nehezebbé válik az összes anyagot átpörgetni, mint lista- vagy korongnézetben navigálni.

A vitaverzum.hu oldal tartalmaihoz bárki ingyenesen hozzáférhet és ez így fog maradni a jövőben is.